Airsoft-kilpailuja järjestetään myös Suomessa

Airsoft on niittänyt Suomessa suosiota ja kerännyt lisää harrastajia. Tämä ei oikeastaan ole ihme, ovathan suomalaiset harrastaneet iät ajat metsästystä ja moni suomalainen on edelleenkin sitä mieltä, että armeija tekee pojasta miehen. Airsoftissa aseen käyttöä saa harjoitella turvallisissa olosuhteissa ja samalla laji tuo juuri riittävän ripauksen jännitystä elämään. Tällä sivulla kerromme lisää airsoft-kilpailuista sekä Keravalle nousevasta yImage result for Airsoft-kilpailuja järjestetään myös Suomessampärivuotisesta kuulasotakaupungista. Pysy siis kuulolla, jos airsoft kiinnostaa!

Mistä kuulasotakaupungissa oikein on kyse?

Keravan kuulasotakaupunki on erinomainen esimerkki siitä, kuinka merkittävän aseman airsoft eli kuulasota onkaan maassamme jo saavuttanut.

Keravalle on nimittäin nousemassa kuulasotakaupunki, joka on lajin harrastajien käytössä ympäri vuoden. Kaupungissa pelaajat voivat käyttää kymmeniä asemalleja, jotka ovat oikeiden aseiden jäljitelmiä. Joukossa on myös tavallista erikoisempia asemalleja, joiden käytöstä peritään lisämaksua.

Kuulasotakaupunki on nousemassa Kurkelan liikuntahallin Kerava-areenalle, jossa pelattiin ennen salibandya. Tiloista on Suomen oloissa tehtävä lämmitettävät, jotta pelaaminen on miellyttävää myös talviaikaan. Tilojen etuna ulkoilmapelaamiseen on myös se, ettei tiloissa tarvitse pelätä punkkeja tai käärmeitä, vaan itse pelaamiseen voi keskittyä täysillä.

Yhteensä tilaa pelaamiseen on 1 700 neliötä ja tiloista löytyykin kokonainen kuulasodalle omistettu kaupunki. Kaupungissa on useita eri tasoja, ja peliin on mahdollista saada lisäjännitystä savu-, ääni- ja valotehosteita käyttämällä. Tiloihin suunnitellaan myös asennettavaksi erityinen kattoon kiinnitettävä ase, joka liikkuu kiskoilla ja jota nettikäyttäjät voivat käyttää hallissa kisaavia pelaajia ampuakseen. Tällainen ase toisi peliin aivan uudenlaisen säväyksen. Lisäksi halliin asennetaan valvontakamerat, jotta pelin seuraaminen onnistuu myös netistä käsin.

Hallista löytyy myös oheistiloja, joiden remontoinnissa uuteen uskoon on hyödynnetty muun muassa upeita ja katu-uskottavia seinämaalauksia. Lisäksi areenan yhteyteen on tulossa lounaskahvila, jota pelaajat voivat hyödyntää saadakseen hiukopalaa pelaamisen välissä.

Hallin pukutiloista löytyy kaapit, jotka saa lukittua, jotta pelaajien arvotavarat pysyvät varmassa tallessa. Lisäksi pelaajat voivat käyttää hallista löytyviä saunoja, joissa on mukava rentoutua ja peseytyä peliurakan päätteeksi. Vessoja halliin tulee kaikkiaan 13 kappaletta.

Hanke on edennyt pikkuhiljaa

Vaikka kyseessä onkin airsoft-harrastajien näkökulmasta katsottuna erityisen mielenkiintoinen hanke, on se silti edennyt pikkuhiljaa. Osittain hankkeen eteneminen on hidastunut byrokratian vuoksi.

Turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota

Pelaajien turvallisuudesta ei ole tässä kaupungissa tingittu, vaan kaupungissa käytettävät suojavarusteet sekä muut välineet ovat alan uusinta tekniikkaa. Tämä onkin tärkeää, sillä airsoft on laji, jossa turvallisuuden merkitys korostuu. Lajina airsoft tarjoaa monia erilaisia yritysmahdollisuuksia myös turvallisuuskysymyksiin liittyen.

Kuka sitten voi harrastaa airsoftia? Periaatteessa alan harrastajien tulee olla täysi-ikäisiä, mutta vanhemmat voivat antaa luvan myös alaikäisille pelaajille. Lisäksi alaikäiset pääsevät pelaamaan airsoftia vanhempien ollessa heidän mukanaan. Oikein toteutettuna airsoft on turvallinen harrastus, joka antaa mahdollisuuden energian purkamiseen ja oman kunnon ylläpitämiseen. Vauhdikas laji on nimittäin fyysisesti rankka! Parhaimmillaan airsoft tarjoaa jännitystä sekä onnistumisen elämyksiä. Mielekkäässä harrastuksessa onnistuminen voi auttaa nostamaan pelaajan itsetuntoa, mikä ei olekaan ihan pikku juttu!

Areenasta on tulossa kansainvälisten airsoft-turnausten areena

Keravan Airsoft Arenasta on tulossa airsoft-turnausten kisapaikka kansainvälisellä tasolla. Alan harrastajat uskovat, että tällaiset kisat houkuttelevat Keravalla myös ulkomaisia alan harrastajia ja että optimaaliset harrastusolosuhteet houkuttelevat lisää alan harrastajia. Pienelle Keravalle areenan valmistuminen voi tarjota monenlaisia upeita mahdollisuuksia eikä Keravan sijainti Helsingin kupeessa ainakaan haittaa tässä hankkeessa menestymistä, onhan Keravalle erityisen hyvät kulkuyhteydet. Kuulasotakaupungin lyödessä itsensä kunnolla läpi se voi auttaa nostamaan pienen Keravan maailman kartalle aivan uudella tavalla – tai ainakin airsoft-harrastajien maailman kartalle!