Airsoft varusteet – aseet

Airsoft varusteissa monelle ensisijainen ja jännittävin hankinta on lajissa käytetty muovikuula-ase, ja tässä artikkelissa käymme yleisesti läpi pelissä käytetyt aseet ja muuta tarvittavaa tietoa, kuten mistä niitä voi hankkia ja mitä muuta on mahdollisesti otettava huomioon Airsoft-aseita hankittaessa.

Airsoft-aseita on saatavilla erittäin laaja valikoima, ja ennen ostopäätöksen tekoa on syytä miettiä muutamia asioita, joita kannattaa ottaa huomioon, kuten pelaajan ikä ja harrastetoiminnan laajuus, sekä missä ja minkäImage result for Airsoft varusteet - aseetlaisessa seurassa tai tapahtumissa pelaaminen tapahtuu. Aseita on myynnissä niin laaja valikoima, joten sieltä löytyy taatusti jokaiselle sopiva, olitpa sitten vasta aloitteleva harrastaja tai jo vanha konkari.

Airsoftissa käytettävät aseet voidaan jakaa niiden toimintaperiaatteen mukaan seuraavaan neljään luokkaan:

1. Kertaviritteiset aseet

2. Sähköviritteiset aseet

3. Kaasuviritteiset aseet

4. Paineilmaviritteiset aseet

Aseet eroavat toisistaan niin ulkonäöllisesti kuin teknisiltä ominaisuuksiltaan.

Kertaviritteiset aseet laukaistaan nimensä mukaan kerran, jonka jälkeen ase on ladattava käsin uudestaan ennen uutta laukaisua.

Sähköviritteiset aseet toimivat akulla ja lataavat automaattisesti uudestaan aina laukaisun jälkeen. Kaasuviritteisiä aseita on saatavilla 2 eri mallia, Blow-back ja Non-Blow-back, joista kaasutoiminen Blow-back on monen pelaajan suosikki, sillä se on kaikkein lähinnä aidon aseen toimintaa.

Paineilmaviritteiset aseet ovat toiminnaltaan kaasuviritteisten kaltaisia.

Aseita on saatavilla esimerkiksi pistoolina, kiväärinä, haulikkona ja jopa sinkona. Aseet on usein valmistettu muistuttamaan mahdollisimman paljon alkuperäisiä, oikeita aseita, joka tuleekin ottaa huomioon aseiden kanssa ulkona liikkuessa. Aseen ulkonäkö ja paino voivat olla lähes indettisiä oikean aseen kanssa. Nuoremmille pelaajille on tarjolla muovista valmistettuja kevyempiä aseita joiden käsittely on helpompaa. Lisäksi valmistajat tarjoavat harrastajille kranaatteja ja miinoja sekä laajan valikoiman erilaisia oheistuotteita aseisiin, kuten erilaisia tähtäimiä ja lamppuja. Valikoima kasvaa jatkuvasti ja tarjontaa on runsaasti.

Aseita on hyvä huoltaa säännöllisin väliajoin niiden toimivuuden ja optimaalisen käytön vuoksi, ja yleensä saat asetta ostaessa huolto-ohjeen. Mikäli ase ei toimi lainkaan, etkä saa sitä itse korjattua, on monilla jälleenmyyjillä käytössä palvelu jolla voit palauttaa aseen ostopaikkaan jossa he korjaavat sen ja palauttavat asiakkaalle.

Ammuksina kaikissa Airsoft aseissa käytetään 6 tai 8 millimetrin muovikuulia ja ammuksen lähtönopeudet vaihtelevat aseen mallin ja virityksen mukaan, vaihdellen 30 m/s ja jopa yli 170 m / s välillä. Useimmiten varsinkin isoissa peleissä nopeudelle asetetaan jonkin yläraja. Muovikuulat valmistetaan nykyään lähes poikkeuksetta maatuvista ainesosista, jotta luontoon jäävät kuulat eivät kuormita ympäristöä.

Vaikka Airsoft aseet eivät ole oikeita aseita ja ammuksina käytetään muovikuulia, on lajissa kiinnitettävä silti erityistä huomiota turvallisuuteen. Ohjeet aseiden käsittelyyn saat aina jälleenmyyjältä. Oikein käytettynä aseet eivät itsessään ole vaarallisia, mutta vahinkojen mahdollisuus on silti olemassa varsinkin jos kasvojen suojaus on puutteellista. Muualle kehoon eivät muovikuulat päse kovin isoa vahinkoa tekemään, mutta varsinkin silmät ja hampaiden suojaaminen on tärkeää, sillä näillä alueilla muovikuulat voivat saada aikaan todellista vahinkoa. Peli on ehdottomasti nautittavampaa ja hauskempaa kun turvallisuudesta on huolehdittu etukäteen. Perehdymme suoja- ja muihin varusteisiin erillisessä artikkelissa.

Suomessa on useita eri Airsoft-aseiden ja tarvikkeiden jälleenmyyjää. Helpoiten tarvikkeiden osto onnistuu eri nettikaupoista, jotka toimittavat koko Suomen alueelle. Ulkomaalaisia nettikauppoja on myös runsain mitoin, mutta Suomessa toimivien nettikauppojen valikoima on nykyään niin laaja, että löydät varmasti tarvitsemasi tarvikkeet niistäkin. Laji on niin suosittu, että moni verkkokaupoista on erikoistunut ainoastaan Airsoft-tarvikkeiden myyntiin, mutta myös moni muita päivittäistavaroita myyvä liike pitää valikoimassaan joitakin tarvikkeita. Laittamalla netissä hakuun Airsoft-kauppa, löydät useita eri alan nettikauppoja.