Airsoft varusteet – suojaus, vaatetus ja muut varusteet

Airsoft on jännittävä ja hauska laji, mutta potentiaalisesti myös vaarallinen jos suoja- ja muihin varusteisiin ei panosteta tarpeeksi. Tässä artikkelissa perehdymme yleisesti suojavarusteisiin, mutta myös muihiImage result for Airsoft varusteet - suojaus, vaatetus ja muut varusteetn varusteisiin ja vaatetukseen.

Ennen Airsoft aseen ostoa olisi tärkeämpää hankkia kunnolliset varusteet, jotka takaavat, että peli on turvallista ja näin ollen myös nautittavampaa. Kaikkein tärkeintä varusteita ostettaessa on ensisijaisesti turvallisuus ja varusteiden hyvä laatu.

Airsoft varusteet voidaan jakaa kolmeen eri luokkaan:

1. Suojavarusteet

2. Vaatetus

3. Taisteluvarusteet

Suojavarusteet ovat ensisijaisen tärkeitä, erityisesti silmien suojaus on oltava kunnossa, sillä suuri osa Airsoftiin liittyvistä tapaturmista on juurikin silmävammoja. Kaikissa Airsoft tapahtumissa ja peleissä silmien suojaus on Suomen lain mukaan pakollista. Silmien lisäksi myös hampaisiin liittyvät vammat ovat yleisiä. Silmien ja hampaiden suojaksi on saatavilla paljon erilaisia silmäsuojia, laseja, verkkolaseja sekä maskeja jotka suojaavat kasvot kokonaan. Monet pelaajat suosivat erilaisia suojalaseja, sillä niillä tähtääminen koetaan helpommaksi. Suositeltavaa olisi kuitenkin käyttää maskia, joka suojaa kasvot kokonaisuudessaan. Mikäli maski tuntuu hankalalta, voi käyttää hampaiden suojana niin sanottuja jääkiekko hammassuojia. Muita suojavarusteita ovat esimerkiksi polvi- nivus- kyynär- ja muut suojat.

Airsoftiin soveltuvaa vaatetusta on saatavilla runsain mitoin. Airsoftia pelattaessa on tärkeää olla kiinnittämättä liikaa huomiota, joten suurin osa vaatetuksesta soveltuu maastoutumiseen. Armeijan maastopuvut ovat yleisimpiä, mutta jonkin verran käytetään myös erikoisempia vaatteita kuten toisen maailmansodan, Vietnamin sodan ja tai muiden sotien pukuja. Näitä erikoisvaatetuksia käytetään kuitenkin lähinnä peleissä, joissa on teemana jokin tietty sota. Maastopuvun hankkiminen on järkevää niin maastoutumisen kuin senkin puolesta että maastopukujen materiaali on paksua ja suojaa näin ollen ihoa muovikuulien osumilta. Vaatteiden laatu vaihtelee ostopaikan ja valmistajan mukaan, mutta pelaajien on mahdollista ostaa täysin armeijalaatuisia vaatteita ja tarvikkeita.

Muita lajiin kuuluvia varusteita on myös runsaasti. Muihin varusteisiin kuuluvat esimerkiksi taisteluliivit, joissa on kätevä kuljettaa kaikkia peliin kuuluvia tarvikkeita mukana. Myös vyöt ja reisikotelot ovat suosittuja pelaajien keskuudessa. Ylimääräiset tarvikkeet ja varusteet saattavat vaikuttaa turhilta hankinnoilta, mutta muovikuulien, varalippaiden ja muiden oleellisten tarvikkeiden kantoon on varauduttava joka tapauksessa, sillä pelkkä Airsoft ase ei yksinään kovin kummoista peliä saa aikaiseksi. Pelit kestävät usein monia tunteja ja näin ollen on otetattava huomioon myös vedentarve sekä mahdolliset eväät, joita voi kuljettaa mukanaan erikseen esimerkiksi repussa. Saatavilla on myöskin esimerkiksi varusteisiin kiinnitettäviä juomapulloja ja muita tarvikkeita. Nämäkin on hyvä muistaa ja ottaa huomioon.

Kaikkia varusteita on ostettavissa netistä ja Airsoftiin lisävarusteita myyviä kauppoja on paljon. Netistä löytyy useita suomenkielisiä nimenomaisesti Airsoftin harrastukseen keskittyviä nettikauppoja, joiden kautta tilaaminen on helppoa ympäri Suomen. Varusteisiin voi saada kulumaan melko isonkin summan rahaa mikäli haluaa hankkia kaikki mahdolliset oheistuotteet, mutta perusvarusteilla pärjää aluksi vallan hyvin. Varusteet ja vaatetus tuovat peliin kuitenkin aitoa tunnelmaa, joten suosittelemme hankkimaan jonkin verran teemaan sopivaa vaatetusta, tärkeitä ja pakollisia suojavarusteita unohtamatta. Kuten artikkelissa aiemmin jo mainittiin, suojalasien käyttö on peleissä ja tapahtumissa Suomen lain mukaan pakollista, joten jos haluat viettää mukavan päivän harrastuksen parissa, on tämä ehdottomasti muistettava.

Suosittelemme aloittamaan varusteiden oston ensin pakollisista tai vähintään toivottavista tarvikkeista, kuten suojavarusteet, ase, puku sekä jokin varuste jolla kuljettaa ylimääräiset tarvikkseet. Tämän jälkeen voit laajentaa kokoelmaasi vähitellen, tarjontaa on runsaasti ja se mitä Suomesta ei ole saatavilla, on aivan varmasti tilattavissa ulkomailta netin kautta.